AKTUALNO

SPREMEMBI

  • ODLOKA O IZJEMAH OD KARANTENE NA DOMU PO VISOKO TVEGANEM STIKU S POVZROČITELJEM NALEZLJIVE BOLEZNI COVID-19 IN
  • ODLOKA O ZAČASNIH UKREPIH ZA PREPREČEVANJE IN OBVLADOVANJE OKUŽB Z NALEZLJIVO BOLEZNIJO COVID-19

V karanteno po visoko rizičnem stiku NE GREDO:

· učenci, kadar je potrjena okužba pri manj kot 30% otrok v posameznem oddelku v obdobju 14 dni, pod pogojem, da se od tveganega stika dalje v obdobju sedmih dni samotestirajo v šoli in vodijo lastno evidenco samotestiranja na osebnem evidenčnem listu.

Osebni evidenčni list učenca šteje tudi za izpolnjevanje pogoja PCT za udeležbo v glasbeni šoli, obšolskih dejavnostih in pri kolektivnem uresničevanju verske svobode.

Učencem po tveganem stiku ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če:

  • so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni, več o tem si lahko preberete TUKAJ
  • predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

NIJZ pa vseeno priporoča, da se tudi učenci in dijaki, ki izpolnjujejo pogoje za izjeme od karantene, ravno tako vsakodnevno samotestirajo, v času, ko se morajo ostali učenci oziroma dijaki obvezno samotestirati namesto napotitve v karanteno.

S spremembo odloka učencem in dijakom pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne le 15, kot je veljalo doslej.

Oba odloka začneta veljati 19. 1. 2022.

Obveščamo vas, da bomo v petek, 21. 1. 2022, začeli s preverjanjem veljavnosti potrdil o cepljenju in/ali prebolevnosti s skeniranjem QR kode potrdil ter preverjanje osebnih evidenčnih listov učencev. Po skeniranju QR kode se osebni podatki po nekaj sekundah izbrišejo. S skeniranjem se tako ne vodijo nobene evidence. V primeru, da učenec ne bo izpolnjeval PCT pogoja ali se samotestiral v šoli, vas bomo primorani pozvati, da pridete po otroka.

PROSIMO, DA OTROK VSAKODNEVNO PRIHAJA V ŠOLO S KOMPLETOM ZA SAMOTESTIRANJE, razen, če spada v kategorijo izjem.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost