Olimpijski dan in druženje z znanimi športniki

Tik pred počitnicami – olimpijski dan in druženje z znanimi športniki

V četrtek, 23. 6. 2022, smo v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in Športno zvezo Velike Lašče izpeljali t.i. olimpijski dan za učence od 1. do 5. razreda.

V sklopu športnega dneva so nas obiskali številni gostje: Aleš Šolar (Olimpijski komite Slovenije), Jani Levstik (Športna zveza Velike Lašče), nekdanja vrhunska športnika Mojca Rode in Mitja Petkovšek ter naša nekdanja učenca, zdaj pa vrhunska športnika, Mirko Mulalić in Tomi Jakša.

Na skupnem srečanju je Aleš Šolar najprej učencem predstavil olimpizem, njegove vrednote, simbole in organiziranost. Nato so štirje nekdanji oziroma sedanji športniki povedali nekaj svojih izkušenj iz začetnih let treniranja ter orisali pot od osnovnošolca do uspešnega športnika.

Mirko Mulalić, aktivni košarkar in državni prvak, je posebej izpostavil trud, ki ga mora mladi športnik vlagati v treninge, ter pomen sodelovanja. Tomi Jakša je najprej orisal svojo žalostno zgodbo, zaradi katere se mu je popolnoma spremenilo življenje. Po izgubi noge ga je prav šport dvignil in sedaj je vrhunski parašportnik (sedeča odbojka, odbojka na mivki) in promotor optimizma otrokom z rakom. Tudi Mojca Rode in Mitja Petkovšek sta z učenci delila svoji življenjski in športni poti in navdušila zbrane.

Učenci so športnikom zastavili veliko vprašanj, navdušenje pa je doseglo vrelišče, ko smo jim dali čas, da so s športniki poklepetali in jih poprosili za avtograme.

Po skupnem druženju smo se ob predvajanju olimpijske himne pripravili za simbolični olimpijski tek. Za sedmošolcem Tjažem in Tomijem Jakšo se je skozi središče Velikih Lašč vila dolga kolona navdušenih mladih tekačev. Po koncu teka so bili športniki na voljo za klepet in še nadaljnje podpisovanje avtogramov. Bilo je res nepozabno dopoldne.

Bojan Novak

(Visited 85 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost