Miha Deželak in Anita Ogulin v podporo našim devetošolcem

Kot veste, devetošolci v aprilu načrtujejo dobrodelni tek »Hočem, zmorem, tečem!« in se na dogodek odgovorno pripravljajo. Ker se zavedamo, da je organizacija zahtevna, smo na šolo povabili Miho Deželaka, voditelja na Radiju 1, ki vsako leto s svojo dobrodelnostjo številnim otrokom omogoča letovanje na morju in njegova pomoč socialno ogroženim je preprosto povedano, nekaj izjemnega. Želeli smo ga marsikaj povprašati in pridobiti kar največ nasvetov, ki bi nam pomagali izpeljati načrtovani dogodek.

Ob pripravi na obisk je predlagal, da na šolo pride tudi ga. Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste, ki se z dobrodelnostjo ukvarja tako rekoč celo življenje. Na šolo sta prišla v petek, 8. 12. 2017, in se najprej vključila v igre za razvoj skupinske identitete, ki smo jih igrali v športni dvorani. V nadaljevanju smo se družili v razredu ob medenjakih, ki so jih spekli naši učenci, gosta pa sta medtem pripovedovala o svojih izkušnjah in občutkih povezanih z dobrodelnostjo. Sledila so konkretna vprašanja učencev, nato klepet ob sproščenem vzdušju.

Veseli smo, da sta si oba povabljena gosta kljub obilici dela, ki ga imata, vzela čas za nas in nas na ta način dodatno motivirala za izpeljavo našega projekta.

Seveda pa so naši učenci radijskega gosta presenetili s pesmico, ki so jo namenili njegovi hčeri. Tega res ni pričakoval, se je pa ob branju zabaval in nasmejal. Ta nepredviden dogodek je popestril sproščen zaključek našega druženja. Učenci so gostoma za popotnico spekli kruh in medenjake in se iskreno zahvalili za sodelovanje. Imeli smo se lepo.

(Visited 132 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost