Osmošolci na taboru – Libeliče

1. DAN

Na poti do našega cilja smo si najprej ogledali hidroelektrarno Fala. Z višino je rasla tudi snežna odeja in srečno smo prispeli na lokacijo našega tabora – CŠOD Ajda v Libeličah. V popoldanskem času smo opravili prve aktivnosti – ena skupina je odšla na ogled okolice do avstrijske meje, druga skupina pa je začela z uvodom v vsebine prve pomoči. Po večerji smo na večernem pohodu porabili še zadnje atome energije, da bo spanec kvaliteten in trajal dolgo v jutro.

2. DAN

Dan smo pričeli z jutranjo telovadbo na svežem zraku. Dopoldne so se učenci preizkusili v plezanju in vezanju vozlov ter z uspešno orientacijo raziskali bližnjo okolico doma. Seznanili smo se s prvo pomočjo v primeru pikov in ugrizov ter spoznavali postopke in imobilizacijo pri poškodbah kosti in sklepov. Dan smo zaključili s socializacijskimi igrami, za športno obarvani večer pa smo poskrbeli z igro odbojke na snegu.

3. DAN

Zbudili smo se v deževno jutro, vendar zato naš dan ni bil nič manj pester. Dopoldne smo spoznali lišaje in njihov življenjski prostor ter nadgrajevali znanje prve pomoči. Kljub vztrajnemu deževju se je ena skupina toplo oblekla in se odpravila do avstrijske meje, druga pa se je seznanila s temeljnimi postopki oživljanja. Med večernim druženjem smo se lahko pomerili v družabnih igrah ali pa si ogledali film. Odbojko na snegu smo morali tokrat izpustiti, upamo da nam bo vreme jutri za športne aktivnosti bolj naklonjeno.

4. DAN

Počasi se približujemo zaključku našega tabora v Libeličah. Tudi današnji dan je bil pester, obogaten z različnimi aktivnostmi. Dopoldne smo se spoznali s cirkuškimi veščinami. Z vztrajnostjo in vajo so nekateri postali pravi cirkuški mojstri. Seznanili smo se še z zadnjim sklopom vsebin prve pomoči, spoznali različne vrste opeklin in se naučili postopkov oskrbe takšnih ran. Vreme nam je omogočilo tudi malo gibanja na prostem, pomerili smo se v metu letečega krožnika. Popoldne smo usvojeno znanje vsebin prve pomoči preverili s kvizom. Da bomo tabor zaključili z lepimi spomini, nas čaka še plesni večer ter zabava ob družabnih igrah. 

(Visited 1.325 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost