Učenci naše šole osvojili naslov DRŽAVNIH PRVAKOV v košarki 3 x 3.

Ekipa OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče je na državnem prvenstvu v košarki 3 x 3 (Žalec, 6. 5. 2019) osvojila 1. mesto in s tem naslov državne prvakinje.
Domen Benčina, Anže Šeme, Aljaž Strnad in Mark Tomšič Tekavčič so svoj uspeh tlakovali na področnem prvenstvu v Novem mestu, kjer so osvojili drugo mesto. V Žalcu so nastopili še bolj srčno in borbeno in že v predtekmovalni skupini nanizali tri zmage (proti OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika, OŠ Frana Roša Celje in OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem). V četrtfinalu je ekipa napredovala brez boja, saj nasprotnikov na tekmo ni bilo.
Prava poslastica je bila polfinalna tekma, na koncu pa so morali fantje ekipe OŠ Šturje priznati premoč našim fantom (11 : 15). Naši fantje se po uvrstitvi v finale niso želeli še ustaviti. Kljub zgodnjemu zaostanku na finalni tekmi (proti ekipi OŠ Kajetana Koviča Poljčane) so vedno našli pot do izenačenja. V zadnjo minuto sta ekipi vstopili poravnani, nato pa je odlični Domen Benčina zrežiral zmago (14 : 13) in ponovno smo se veselili naslova državnih prvakov!
Čestitke!!

(Visited 117 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost